transFORMAS, juntament amb el director de cine documental José González Morandi, han posat en marxa aquest estiu un nou projecte que ofereix una alternativa creativa i educativa a l’oci nocturn entre els joves de la ciutat de Barcelona.

Es tracta de Parkcelona, un projecte d’autorepresentació documental participativa mitjançant eines digitals per a grups de joves que fan part de la seva vida als parcs i espais públics de la capital catalana. Ells mateixos crearan per a la web documentals digitals autorepresentatius (webdocs, blocs o altres formats) posant un èmfasi especial al voltant de dues temàtiques proposades: igualtat de gènere i riscos derivats del consum de drogues.

El projecte utilitza el teatre social com a cohesionador i dinamitzador dels grups i de les temàtiques, i col·laborem amb experts i/o organitzacions especialitzades en les matèries a través de xerrades informatives. Posteriorment, els i les joves formen comitès de redacció i de creació i disseny de continguts (imatges, so, música, animació, textos, etc), ajudats per professionals de les arts audiovisuals, de les xarxes socials, internet i plataformes web, que coordinen la creació d’aquests “webdocs” i la seva visibilitat a la xarxa.

18072014-_DSF0712 copia
18072014-_DSF0637 copia

El projecte vol oferir alternatives creatives i educatives a joves que per diversos motius (econòmics, socials, familiars, educatius, d’origen, etc) no accedeixen als recursos normalitzats i construeixen part de la seva vida i la seva identitat passant moltes hores en parcs i espais públics. Es vol fomentar una integració social efectiva dels i les joves participants mitjançant la creació, la interpretació teatral i el pensament, i a la vegada es vol possibilitar una ocupació positiva del temps d’oci. Parkcelona també pretén promoure valors com la tolerància, la solidaritat, el respecte per la diversitat, la igualtat en les relacions de gènere, el rebuig a la discriminació, la conscienciació de la problemàtica del consum de drogues, etc.

El coordinador del projecte és el director de cine documental José González Morandi, que va començar en el vídeo social i participatiu col·laborant tres anys amb teatroDENTRO. La responsable de teatre és Carolina Torres Topaga, Andreu Meixide s’encarrega de la part digital i Xavi Piera lidera els aspectes relacionats amb imatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *