Reunió In Living Memory MarsellatransFORMAS ha iniciat un nou projecte europeu d’elaboració de metodologies per al treball artístic a partir d’imatges d’arxiu audiovisuals. Es tracta d’In Living Memory, que ha aconseguit el recolzament ecònomic del programa Erasmus + de la Unió Europea. Té com a objectiu crear un diàleg intercultural a través de les imatges d’arxiu de diferents països, un diàleg basat en la creació artística produïda per persones internes en centres penitenciaris i persones lliures.

Participen en el projecte diferents tipus d’entitats, algunes relacionades amb el teatre i el cinema com a transformador social, com Lieux Fictifs, de Marsella, i la cooperativa e.s.t.i.a de Milán, i d’altres relacionades amb l’educació com la universitat noruega Westerdals Hoyskole i l’associació fotográfica eslovaca PhotoART Centrum. Paral·lelament, també en formen part els següents arxius audiovisuals: Institut National de l’Audiovisuel de França, la Fondazione Cineteca Italiana i el Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus, que és un arxiu d’imatges amateurs.

Cartell CIMIR ReusIn Living Memory s’ha posat en marxa a la tardor del 2014 i finalitzarà l’estiu del 2016. Durant la primera fase del projecte es duran a terme tallers entre els diferents socis, i per part de transFORMAS, viatjarà a principis del 2015 a Milà per oferir una formació sobre creació artística amb arxius des del punt de vista de les arts escèniques.

Cada país acollirà tallers i sessions de cocreació entre “aprenents” detinguts i persones lliures, i està previst que els resultats puguin convertir-se en material per a les obres finals que mostrarà cada país. Paral·lelament, els artistes, documentalistes i professors de cada país elaboraran eines metodològiques i reflexions teòriques que serviran per crear el materials educatius que es difondran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *