tarja desplacat

Imatge del projecte desPLAÇA’t

Durant el 2015 transFORMAS trasllada el seu projecte principal de formació i creació artística teatral al districte de Sant Andreu de Barcelona. Amb la mateixa metodologia creada durant 10 anys d’iniciatives de teatre per a la transformació social, enguany treballarà amb el projecte desPLAÇA’t des del barri de Navas per generar un procés de creació conjunta amb ciutadans i ciutadanes de la capital catalana. La peça teatral final serà una reflexió de les preocupacions i inquietuds de tots els seus participants.

En el marc del seu eix de treball 2014-2016 “el desplaçament”, transFORMAS surt de l’interior de la presó i situa el seu projecte teatral en un districte de Barcelona, mantenint l’aposta de realitzar projectes artístics amb persones diferents i contextos diferents. Com sempre es busca un impacte en la comunitat, i la metodologia es basa en l’escriptura compartida: es crearan diferents grups que treballen per separat de la mateixa manera per després reunir-se en la creació de l’obra de teatral.

El projecte es centrarà al barri de Navas del districte de Sant Andreu, en el marc del seu pla de desenvolupament comunitari, amb l’objectiu de treballar amb els seus ciutadans i també amb les seves entitats, i estarà obert també a rebre la participació de persones procedents d’altres barris.

Es crearan diferents grups de treball paral·lels, als que s’oferirà una formació creativa i teatral, i a partir de les idees i conceptes que es tractin en aquestes sessions, es prepararà la peça teatral conjunta, basant-se en la metodologia de transFORMAS. La nostra associació treballa des de la tècnica de l’escriptura compartida entre tots els participants, a partir d’improvisacions i ús de diversos dispositius teatrals.

Trajectòria de transFORMAS

Durant 10 anys, des del 2005 fins el 2014, transFORMAS ha treballat de forma diària al Centre Penitenciari de Quatre Camins, realitzant formació tècnica i artística a interns i creant amb ells peces teatrals anuals. Aquests espectacles han permès l’entrada regular de públic de fora, la professionalització del grup i la normalització del teatre en un entorn diferent, entre molts altres aspectes.

La metodologia de treball creada durant aquests anys no només està relacionada amb els dins i fores físics, sinó també amb les etiquetes que ens posem i ens posem, els límits que ens marquem o ens marquen, etc. Per començar a aplicar el mètode de treball amb elements de “fora” durant el 2014 es van incorporar al projecte persones en llibertat, en el grup FORA’m resident a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats del districte de Sant Andreu de Barcelona. Això responia a l’eix de treball de l’entitat 2014-2016, titulat “el desplaçament”.

Ara al 2015 transFORMAS trasllada el seu escenari a Sant Andreu, districte on té la seva seu dins de Fabra i Coats, amb un procés creatiu basat en la col·laboració amb institucions, teixit associatiu i la població del barri i més propera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *