L’associació transFORMAS i les directores de cinema Anna Giralt Gris i Maria Alcàzar, han iniciat un nou projecte conjunt que té com a objectiu resumir la trajectòria de la companyia de teatre del centre penitenciari de Quatre Camins teatroDENTRO. Durant 10 anys, transFORMAS ha dut a terme formació i creació teatral amb un grup de persones en situació de privació de llibertat i ciutadans en llibertat que s’han convertit en professionals de les arts escèniques, amb peces teatrals que han format part de festivals com la darrera edició de Fira Mediterrània 2014. Ara, quan el projecte dins del centre ha finalitzat, transFORMAS vol recollir en un documental interactiu la feina feta a través de diferents testimonis de persones participants a teatroDENTRO.

Anna Giralt Gris i Maria Alcàzar, en col·laboració amb l’equip artístic de transFORMAS, han dissenyat el documental perquè a través d’entrevistes a membres de l’associació, col·laboradors, actors i tècnics de la companyia es pugui seguir l’evolució de la companyia teatroDENTRO. El projecte compta amb el finançament de l’Obra Social La Caixa.

thomas

Enregistrament del webdoc a l’Ateneu Popular 9 Barris.

El webdoc teatroDENTRO és una experiència a través de la qual el públic podrà sentir en primera persona què va significar fer teatre dins la presó i l’experiència col·lectiva que en va sorgir. El webdoc s’ha impregnat dels valors i la metodologia de teatroDENTRO per presentar-ne un recorregut en format interactiu on l’espectador podrà veure les obres de teatre que es van representar al Centre Penitenciari de Quatre Camins. Tot això, sumat als testimonis dels seus protagonistes, ens descobrirà com es treballava i els diferents punts de vista de cadascun dels participants així com els impactes personals i col·lectius que ha tingut teatroDENTRO durant els seus 10 anys de funcionament.

Aquestes imatges a la vegada està previst que formin part d’una instal·lació integrada a la nova producció teatral de transFORMAS, desPLAÇA’t, que s’estrenarà a finals de novembre com a resultat del projecte comunitari endegat enguany al barri de Navas al districte de Sant Andreu de Barcelona. El 2015, en el marc de la seva temàtica trianual “El desplaçament 2014-2016: Dins-Fora”, transFORMAS ha traslladat el seu projecte principal fora de la presó, sempre treballant amb nous territoris i amb noves persones, buscant i creant a partir dels dins i fores que suposa un desplaçament.

transFORMAS és una entitat amb més de 10 anys d’història dedicada a les arts escèniques per a la transformació social, amb seu a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats de Barcelona.

Anna Giralt Gris és documentalista independent. Filma el seu primer documental a l’Iran l’any 2002 i des d’aleshores continua rodant en països com l’Afganistan, l’Iraq o el Líban. Els seus documentals han estat reconeguts i seleccionats en festivals nacionals i internacionals de prestigi. Recentment ha estat guardonada amb el premi al millor prototip de documental interactiu al Festival Internacional de Documentals DocsBarcelona. (www.docupraxi.net)

Grabación del webdoc

Enregistrament de les entrevistes al teatre de la presó de Quatre Camins.

Maria Alcàzar és llicenciada en Comunicació Audiovisual i ha cursat el Màster de Documental de Creació impartit per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Ha treballat com a realitzadora, productora i muntadora amb diverses productores de documental. Ha estat ajudant de direcció en el llargmetratge La Plaga, de la productora El Kinògraf, dirigit per Neus Ballús i guardonat amb quatre premis a la darrera edició dels premis Gaudí. L’any 2013 ja va col·laborar al projecte teatroDENTRO a la presó de Quatre Camins, realitzant els audiovisuals per a l’obra teatral Lacras.

 

Fitxa artística del projecte

Direcció i guió interactiu: Anna Giralt Gris i Maria Alcàzar

Idea original de Neus Ballús, El Kinògraf.

Fotografia: Aïda Torrent

So directe: Christina Pitouli

Edició: Maria Alcàzar

Programació i disseny d’interactivitat: Anna Giralt Gris amb la col·laboració d’Estampa

Disseny gràfic: Roc Albalat – Estampa

Picture 1logo-la-caixa-obra-social

Agraïments:

Fabra i coats-01

LogoAteneu_Sensefons600px

logopetitlogopetitel-kinograf-cat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *