foto vaixell

Imatge de l’estrena de La Travessia (Xavi Piera)

La Travessia és la nova producció de transFORMAS fruït del projecte desPLAÇA’t, en què han participat una cinquantena de persones del districte de Sant Andreu i Barcelona. L’obra és una reflexió sobre els desplaçaments que duen a terme les persones, ja sigui els físics com els emocionals, els voluntaris i desitjats i els obligats, com els que ocupen l’actualitat des de fa tants anys i de manera intensiva els darrers mesos. El públic comparteix l’aventura del desplaçament amb els actors i actrius, tal i com es va poder comprovar a l’estrena de l’espectacle el passat 19 de desembre, que es va omplir de gom a gom. Les pròximes representacions tindran lloc la setmana del 26 de gener (del dimarts fins el 30 de gener,dissabte) a l’Espai Josep Bota del recinte de Fabra i Coats (C/ Sant Adrià núm. 20, metro Sant Andreu). Ja podeu reservar la vostra entrada en aquest formulari, on trobareu el totes les indicacions pràctiques (preu de l’entrada entre 8 i 5 euros).

Amb La Travessia l’associació transFORMAS es desplaça. Durant el 2015 trasllada el seu projecte principal de formació i creació artística teatral al districte de Sant Andreu de Barcelona. Utilitzant la mateixa metodologia creada durant 10 anys d’iniciatives de teatre per a la transformació social, transFORMAS enguany ha creat el projecte teatral desPLAÇA’t  per generar un procés de creació conjunta amb ciutadans i ciutadanes de la capital catalana. La peça teatral final, La Travessia, és una reflexió de les preocupacions i inquietuds de tots els seus participants.

El desplaçament com a eix de treball
transFORMAS surt de l’interior de la presó de Quatre Camins,on ha treballat durant 10 anys amb el seu projecte teatroDENTRO, i situa el seu nou projecte teatral, desPLAÇA’t, en un districte de Barcelona, mantenint l’aposta de realitzar projectes artístics amb persones diferents i contextos diferents. Es manté l’objectiu d’aconseguir un impacte en la comunitat i la metodologia s’ha basat en l’escriptura compartida a partir d’improvisacions i l’ús de diversos dispositius teatrals.

Han participat en desPLAÇA’t usuaris i usuàries del Casal de Gent Gran de Navas, de l’Equipament Integral de Meridiana, d’AREP (Associació per a la rehabilitació de les persones amb malaltia mental) i d’AFAP (Associació de Famílies per  a l’ajuda al malalt de poliomielitis) i de FORA’M (grup de voluntaris i simpatitzants de l’entitat). A partir d’una primera fase de treball per separat, en un segon temps, el procés ha estat comú per crear de forma col·lectiva La Travessia, sota la direcció artística de Thomas Louvat.

Aquest projecte ha rebut el suport de l’Ajuntament de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat i Erasmus+ (projecte In Living Memory). Hi col·laboren el districte de Sant Andreu (Ajuntament de Barcelona), el Pla Comunitari de Navas, l’Espai Josep Bota del recinte de Fabra i Coats, la Fàbrica de creació Fabra i Coats, Barcelona, l’Ateneu Harmonia – Casal de Barri de Sant Andreu, el Centre Cívic de Navas, el Casal de Gent Gran de Navas, l’Equipament Integral Meridiana, AREP  i AFAP .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *