Equip

 

És llicenciada en interpretació textual per l’ESAD-Còrdova (1999) i té la Suficiència Investigadora per la Universitat de París VIII i Sevilla dins del programa de Doctorat en Ciències de l’Espectacle (2001).

La seva dedicació principal i especialització evoluciona del Teatre Social i Teatre de l’Oprimit cap al Desenvolupament Cultural Comunitari com a formadora i actriu. Destaca la seva estada a Rio de Janeiro al Centre de Teatre de l’Oprimit dirigit per Augusto Boal (2000). Des de llavors desenvolupa projectes i és requerida com a especialista a nivell estatal i internacional.

El 2004 crea transFORMAS, on és coordinadora, i es dedica sobre el terreny al projecte teatroDENTRO com a formadora i actriu.

Ha dissenyat per a l’Institut del Teatre (Barcelona) el postgrau “Teatre aplicat: impacte comunitari i producció artística” i des del 2011 coordina els continguts de les Jornades sobre la inclusió social i l’educació en les arts escèniques de l’INAEM (Ministeri de Cultura). Participa en l’equip d’investigació de la Universitat Ramon Llull i la UOC sobre Llenguatges Artístics, i és docent de Llenguatges artístics i acció social al Màster de models i estratègies d’Acció Educativa amb la infància i l’adolescència de la Facultat Pere Tarrés (Barcelona).

Formadora en resolució de conflictes, motivació i gestió de grups, treballa per a empreses (Telematel, Sa Nostra, etc) i per Barcelona Activa (Ajuntament de Barcelona) amb joves i adults en risc d’exclusió.

Llicenciat en Teatre en l’Institut d’Estudis Teatrals de la Universitat de Paris III – Sorbonne Nouvelle. Té com a professors als pensadors contemporanis del teatre francès: Béatrice Picon-Vallin, MoniqueBanu-Borie, Jean Pierre Sarazac, Daniel Lemahieu, Jean-Loup Rivière, George Banu i Pierre Voltz.

Entre el 1994 i el 2001 treballa com a actor en diversos espectacles, coorganitza les Trobades de Teatre i Joventut per a Europa a Grenoble, cofunda l’Associació Mozaïque Théâtre a Paris on dirigeix diversos espectacles, i coordina un treball d’investigació sobre la utilització del teatre en contextos socials extrems: primer acostament a la presó, primeres experiències teatrals en context de tancament.

L’any 2003, s’instal·la a Barcelona, i comença a treballar en el projecte TeatroDENTRO, alhora que treballa com actor en diversos projectes. A partir de l’any 2005 assumeix la direcció artística i la coordinació del projecte TeatroDENTRO i desenvolupa activitats de formacions a Europa (Teatre, educació i presó) o com a expert per al programa de cohesió social a Amèrica Llatina EUROsocial sobre el disseny i execució de projectes d’educació no formal a les presons basats en el teatre (Argentina, Costa Rica, El Salvador, Colòmbia, Paraguai).


Psicòloga participant en el projecte TeatroDENTRO al Centre Penitenciari de Quatre Camins. Llicenciada en Psicologia i Màster en Psicologia Forense, ha realitzat també estudis de Filosofia a la Universitat de Barcelona.

Ha treballat en l’àmbit de l’escola i, fonamentalment, en el de l’exclusió social, desenvolupant programes innovadors, relacionats amb les tècniques teatrals, de formació, motivació i inserció laboral per a persones amb dificultats personals i socials i amb característiques especials. Alhora, treballa com a terapeuta en l’àmbit privat, com a psicòloga forense i és professora de Psicologia de la Creativitat en el postgrau de Teatroteràpies del l’ ISEP.

Els seus interessos estan centrats en el paper del teatre i dels espais per a la creativitat en el desenvolupament de la persona i dels grups, i la seva connexió amb les relacions de poder.


El 2007 es diploma en Audio Engineering a SAE INSTITUTE i producció musical a Microfusa. A partir d’aquest moment participa en diferents enregistraments i produccions musicals.

Durant els últims anys es forma en aspectes qualitatius i tècnics relacionats amb el desenvolupament comunitari (màster en participació i desenvolupament sostenible de les Heures-Fundació Bosc i Gimpera, Educació Social a la UAB, etc). També adquireix una àmplia experiència treballant en xarxes socials i desenvolupament local de comunitats (Pla Comunitari Trinitat Nova, cooperativa ETCS, Institut de Govern i Politiques Públiques de la UAB).
Des del 2010 treballa com a coordinador tècnic de transFORMAS, específicament en la companyia teatroDENTRO. Participa activament en l’entitat dinamitzant el projecte de formació en tècniques de l’espectacle i els diferents projectes de creació col·lectiva com Frontera, les diferents obres teatrals com Lacras o La Caverna i també en produccions fruit de projectes europeus com Els Espectadors.

Aquesta relació li permet apostar, a dia d’avui, per una voluntat global de procés creatiu a partir del treball en equip per explorar la relació entre la música i la necessitat humana d’expressar-se a través de qualsevol disciplina.GRUNDVIGT_BARCELONA2

  • Amèlia Bautista, producció i comunicació.
  • Xavi Piera realitza el seguiment fotogràfic.
  • Constelaciones, col·laboradors en el marc del projecte “In Living Memory” .
  • Roger Lapuente, col·aborador en el marc del projecte  “In Living Memory”.
  • María Alcazar y Anna Giralt, col·laboradores en el marc del projecte “Webdoc: teatroDENTRO”.

 

L’entitat compta amb convenis de pràctiques amb diferents institucions educatives com l’Institut del Teatre o la Universitat de Paris Creteil entre d’altres, de manera que cada any incorpora estudiants en practiques o que estan duen a terme projectes d’investigació dins de l’equip.