Categorías: Projectes locals

desPLAÇA'T

Projecte al barri de Navas (districte de Sant Andreu, Barcelona)

 

canon petita 147

Sortida de tots els grups pel barri de Navas de Sant Andreu durant el mes de juliol

Durant el 2015 transFORMAS trasllada el seu projecte principal de formació i creació artística teatral al districte de Sant Andreu de Barcelona. Amb la mateixa metodologia creada durant 10 anys d’iniciatives de teatre per a la transformació social, enguany treballa amb el projecte desPLAÇA’t des del barri de Navas per generar un procés de creació conjunta amb ciutadans i ciutadanes de la capital catalana. La peça teatral final serà una reflexió de les preocupacions i inquietuds de tots els seus participants.

En el marc del seu eix de treball 2014-2016 “el desplaçament”, transFORMAS surt de l’interior de la presó i situa el seu projecte teatral en un districte de Barcelona, mantenint l’aposta de realitzar projectes artístics amb persones diferents i contextos diferents. Com sempre es busca un impacte en la comunitat, i la metodologia es basa en l’escriptura compartida: es creen diferents grups que treballen per separat de la mateixa manera per després reunir-se en la creació de l’obra de teatral.

El projecte es centra al barri de Navas del districte de Sant Andreu, en el marc del seu pla de desenvolupament comunitari, amb l’objectiu de treballar amb els seus ciutadans i també amb les seves entitats, i esta obert també a rebre la participació de persones procedents d’altres barris.

tarja desplacat

Imatge del projecte Desplaça’t

Es crearan diferents grups de treball paral·lels, als que s’ofereix una formació creativa i teatral, i a partir de les idees i conceptes que es tractin en aquestes sessions, es prepara la peça teatral conjunta, basant-se en la metodologia de transFORMAS. La nostra associació treballa des de la tècnica de l’escriptura compartida entre tots els participants, a partir d’improvisacions i ús de diversos dispositius teatrals.

El 2015 transFORMAS trasllada el seu escenari a Sant Andreu, districte on té la seva seu dins de Fabra i Coats, amb un procés creatiu basat en la col·laboració amb institucions, teixit associatiu i la població del barri i més propera.