Categorías: Projectes europeus

In Living Memory

(Projecte Europeu Erasmus+ Barcelona i Reus, Marsella, Milà, Eslovàquia i Noruega 2014-2016)

 transFORMAS inicia un nou projecte europeu d’elaboració de metodologies per al treball artístic a partir d’imatges d’arxiu audiovisuals. Es tracta de “In Living memory”, que compte amb el suport econòmic del programa Erasmus+ de la Unió Europea. L’objectiu és crear un diàleg intercultural a través de les imatges d’arxiu de diferents països, un diàleg basat en la creació artística produïda per diferents persones. Participen en el projecte diferents tipus d’entitats, algunes relacionades amb la producció artística bé des del teatre o bé des del cinema com Lieux Fictifs, a Marsella, i la cooperativa e.s.t.i.a a Milà, altres relacionades amb l’educació com la universitat noruega Westerdals Hoyskole i l’associació fotogràfica eslovaca PhotoART Centrum.

També formen part del partenariado un grup de centres d’arxius audiovisuals: el Institut National de l’Audiovisuel a Marsella, la Fondazione Cineteca Italiana a Milà i el Centre de l’Imatge Mas Iglesias a Reus, sent aquest últim un arxiu d’imatges amateurs.

“In Living Memory” s’inicia durant la tardor de 2014 i acabarà l’estiu de 2016. Durant la primera fase del projecte es duen a terme tallers entre els diferents socis: transFORMAS viatja a principis de 2015 a Milà per oferir una formació sobre creació artística amb arxius des del punt de vista de les arts escèniques. Així mateix, cada país acull tallers i sessions de cocreació. A Catalunya s’acolliran dues visites, de Lieux Fictifs acompanyats del coreògraf francès Thierry Thieaû Niang, a la tardor 2015, i de professors i alumnes de la Westerdals Hoyskole, a l’hivern. Al mateix temps, els artistes, documentalistes i professors de cada país elaboraran eines metodològiques i reflexions teòriques que serviran per crear materials educatius que es difondran mitjançant una publicació.