Jornades sobre la inclusió social i l’educació en les arts escèniques

Eva García, directora de transFORMAS coordina des de 2011 aquestes jornades organitzades anualment per l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport (INAEM) en col·laboració amb diferents institucions públiques i privades. La darrera edició es va celebrar el març de 2015 al Teatro Gayarre de Pamplona i les institucions organitzadores van ser l’ INAEM, la Fundació Municipal Teatro Gayarre de Pamplona, el centre social i cultural “La Casa Encendida” de la Fundación Montemadrid, la Red Española de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de Titularidad Pública, la Agencia Andaluza de Instituciones Culturales de la Junta de Andalucía, l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i la Real Escuela Superior de Arte Dramático de Madrid (RESAD).

El 2016  les VIII Jornades d’Inclusió Social i l’Educació en les Arts Escèniques seran acollides pel Teatre Rosalía de Castro de A Coruña el pròxim mes d’abril.

Les Jornades pretenen afavorir des d’un punt de vista professional l’intercanvi d’experiències, l’adopció de bones pràctiques i l’aplicació de polítiques i projectes que afavoreixin la inclusió social. A més, també tenen com a objectiu promoure la creació artística vinculada a aquest àmbit, la integració de comunitats en risc d’exclusió i l’educació i el desenvolupament de noves audiències per a les arts escèniques.

Cada any unes dues-centes persones de tot l’Estat espanyol participen en aquest trobada, que permet conèixer experiències i amplis recorreguts a nivell internacional, aprofundir en continguts, realitzar tallers i conèixer les experiències que s’estan duent a terme en el territori més pròxim.JORNADA “ENS CONEIXEM?”

Primera jornada per promoure el coneixement entre entitats i professionals de les arts vinculades a l’educació, l’acció comunitària, la salut, la transformació social i la inclusió de Catalunya. L’objectiu era generar un diàleg horitzontal entre les diferents entitats i associacions per tal d’establir els punts en comú de cara a un futur treball en xarxa que promogui sinèrgies i reforci l’ecosistema cultural i social.

transFORMAS va participar en l’organització d’aquesta sessió, que es va celebrar a la Fàbrica de creació Fabra i Coats de Barcelona el 3 de maig de 2014, amb la presència d’unes seixanta entitats del sector. Un grup motor format per Dansalut, Marabal, Comusitària, Xarxa Artibarri, La Nave Va i Tótora va promoure la jornada.